Miért Budapest?

Budapest Magyarország fővárosa, legnagyobb és legnépesebb városa, egyben az Európai Unió hatodik legnépesebb városa is. Magyarország Közép-Európában, a Kárpát-medence közepén helyezkedik el, földrajzi pozíciójából adódóan a régió központja, ahonnan mind Kelet-, mind Nyugat-Európa könnyen megközelíthető.

Budapest az ország politikai, kulturális, kereskedelmi, ipari és közlekedési központja.

2017-ben regisztrált lakónépessége meghaladta az 1,9 (elővárosokkal együtt pedig a 2,5) millió főt.

Idegenforgalom

Budapest kedvelt idegenforgalmi célpont is, 2012-ben 4 821 600 turista kereste fel, ezzel az Euromonitor International felmérése szerint a világ 27. és Európa 7. leglátogatottabb városa. Budapesten több világörökségi helyszín is található, többek között a Duna-part látképe, a Budai Várnegyed, az Andrássy út, a Hősök tere és a Millenniumi Földalatti Vasút, amely a második legrégebbi a világon a londoni után. Turisztikailag jelentősek még a város Duna-hídjai, valamint gyógyfürdői, mivel Budapest a világ legtöbb gyógyfürdővel rendelkező fővárosa. Itt található még a világ legnagyobb termálvizes barlangrendszere, Európa legnagyobb zsinagógája (a Dohány utcai), valamint a magyar Országház is, amely a világ harmadik legnagyobb parlamenti épülete, és a Szent Korona jelenlegi otthona.

Budapest Közép-Európa egyik pénzügyi központja és a világ 100. legnagyobb GDP-jét termelő városa. Az amerikaiForbes magazin szerint Budapest a 7. „legidillibb európai város”. A UCityGuides a világ 9. legszebb városának sorolja. A befolyásos amerikai Condé Nast Traveler utazási magazin által megkérdezett 1,3 millió személy véleménye alapján „Budapest a világ második legjobb városa”. A magyar főváros továbbá egyike Európa 10 legkedveltebb bevásárlóvárosának az Economist magazin kutatásai szerint, ugyanis itt található Közép- és Kelet-Európa legtöbb bevásárlóközpontja.

Építészet

Budapesten építészeti szempontból is több európai és világviszonylatban is kimagasló épület található, melyek legtöbbje mára már az UNESCO világörökségi helyszíneihez tartozik. Ilyenek az Országház, a Budavári Palota, a Szent István-bazilika, a Dohány utcai zsinagóga, a Széchenyi lánchíd, a Szabadság híd és az Andrássy út bérpalotái.

A város építészeti sokszínűségére jellemző, hogy a különböző építési stílusok mindegyikére található kiemelkedő példa, és a várost méltán nevezik »Közép-Európa Párizsának«. Említésre méltóak a város terei, például a Hősök tere, Szabadság-tér, Vörösmarty-tér; és parkjai, szabadterei, mint például a Margit-sziget, Városliget, Gellért-hegy.

Ingatlan vásárlás és értékesítés utáni adózás:

Az ingatlan vásárlásakor fizetendő illeték mértéke 4%.

Ingatlan 5 éven belüli eladásakor személyi jövedelem adó fizetendő. Ennek mértéke a szerzéskori érték és az eladási ár közti pozitív különbözet 15%-a, amely sávosan csökken évente.

Dolgozz velünk!

A legmagasabb szintű komplex szolgáltatást nyújtjuk a magyar ingatlanpiacon. 60 milliárd forint értékű lezárt tranzakció áll mögöttünk az elmúlt 10 évben. Akinek sikerül bekerülnie a csapatunkba, annak közöttünk a helye.

A profik velünk dolgoznak.